Inloopavond zonnepark Boeldershoek-West

13-sep-2017
Twence ontwikkelt een tweede zonnepark, net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, langs de A35. Op dinsdag 12 september gingen we met omwonenden en andere geïnteresseerden in gesprek over dit ‘zonnepark Boeldershoek-West’.

Aan de hand van schetsen van de mogelijke inrichting van het terrein, gemaakt door adviesbureau Eelerwoude, bespraken we de verdere uitwerking van de plannen. De door onze buren aangedragen aandachtspunten nemen we mee bij bijvoorbeeld het opstellen vanbestekken voor de aanbesteding van het park.

Voor de toelichting en het beantwoorden van vragen waren, naast medewerkers van Twence, ook vertegenwoordigers van Eelerwoude aanwezig.

De plannen voor het zonnepark zijn in een vergevorderd stadium. Op 20 hectare grond willen we hier 60.000 zonnepanelen plaatsen, die voor ongeveer 4.500 huishoudens elektriciteit opleveren. We beschikken over de vergunningen die we voor de bouw van dit zonnepark nodig hebben en ook de toezegging voor de subsidie voor productie van groene energie is afgegeven. We hebben met de naaste buren gesproken over voor hen relevante aspecten.