Twence steunt duurzame innovatie bij Solar Boat Twente

18-mei-2017
Een gemotiveerd studententeam aan de Universiteit Twente houdt zich bezig met het verwezenlijken van hun droom: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve boot aangedreven door zonne-energie. Hun model is op donderdag 18 mei gepresenteerd aan alle sponsoren, waaronder Twence. De boot is in staat om een topsnelheid van 45 km/uur te bereiken op energie van de zon. Een sterk staaltje van innovatie gecombineerd met behendigheid in het water.

Twence moedigt het gebruik van zonne-energie en de ontwikkeling van nieuwe techniek graag aan en steunt, samen met andere sponsoren, het Solar Boat team. Zo kunnen de studenten de grenzen opzoeken van beschikbare technieken, om daarmee een topprestatie te leveren. Het team zet zich een jaar lang fulltime in om een podiumplaats te bemachtigen op het wereldkampioenschap zonnebootracen in Monaco (13 t/m 15 juli).

Ook Twence werkt aan benutting van de meest directe energiebron die we kennen, namelijk de zon. Het eerste Twentse zonnepark realiseren we op onze locatie Boeldershoek, op de grens van Enschede en Hengelo. De eerste fase van dit zonnepark levert inmiddels elektriciteit aan het openbare net. Het is het eerste grootschalige energieproject, waarvoor we geen gebruik maken van afval of biomassa als grond- of brandstof.