Twence boekt positief resultaat over 2021

In de aandeelhoudersvergadering van 21 april 2022 is het jaarverslag van Twence Holding B.V. vastgesteld. Twence heeft over 2021 een positief netto resultaat (na belastingen) geboekt van € 12,1 miljoen. De omzet van € 125 miljoen bestaat voor bijna 51% uit de opbrengst van grondstoffen en energie. Als gevolg van de strategische richting om uit afval meer grondstoffen terug te winnen en duurzame energie te produceren is dit percentage de afgelopen jaren toegenomen.


Afbeelding Jaarverslag NL
Marc Kapteijn Twence

“We hebben in de afgelopen jaren vooral gezaaid, 2022 en 2023 worden jaren waarin nog meer projecten tot bloei komen. Samen met de gemeenten, partners en andere stakeholders zullen we blijvend een bijdrage leveren aan een duurzame en circulaire samenleving in de toekomst.”

Marc Kapteijn
Algemeen directeur

Passie voor verduurzaming

Verduurzaming van vandaag en morgen. Daar staan wij voor en werken we aan. Gepassioneerd, vernieuwend, bedrijfseconomisch verantwoord en ketengericht. We doen er alles aan om zoveel mogelijk grondstoffen en energie uit afval, biomassa en de zon te halen.

Verbinder in de energie- en grondstoffentransitie
Onze samenleving staat aan het begin van een energie- en grondstoffentransitie. Twence draagt flink bij aan deze transitie en aan de ontwikkeling van een circulaire economie in de (Eu)regio. Hierin zijn wij een ‘verbinder’. We innoveren en werken intensief samen met onze partners en aandeelhouders, zodat zij hun duurzaamheidsdoelen behalen.

Resultaten Twence 2021

Infographic-jaarverslag 2021

Flinke stappen in verdere verduurzaming

In 2021 heeft Twence verdere invulling gegeven aan de ambitie om de (Eu)regio te verduurzamen. Concrete voorbeelden zijn de heropening van de Compostering- en Vergisting-installatie waar jaarlijks groente-, fruit- en tuinafval verwerkt wordt tot nieuwe grondstoffen en duurzame energie en de opening van zonnepark ’t Rikkerink in Ambt-Delden die groene stroom voor 4.350 huishoudens opwekt.

Daarnaast is gestart met de bouw van de mestverwaardingsinstallatie in Zenderen. Tevens zijn voorbereidingen getroffen voor warmtelevering aan Grolsch. Verder is ‘groen licht’ gegeven voor de bouw van een grootschalige CO2-afvang installatie. Tenslotte tekenden de gemeenten Borne, Enschede en Hengelo een intentieovereenkomst om een verkennend onderzoek uit te voeren voor een regionaal warmtenet.

Animatie jaarverslag

Tumbnail animatie 2

Documenten downloaden

Elk jaar publiceren wij ons jaarverslag. Het pdf-document kun je hieronder downloaden.

Downloads

Jaarverslag 2021

  1. Jaarverslag 2021 Download