Directie

Twence heeft één statutair directeur, de heer dr. Marc Kapteijn.
Het directieteam bestaat uit:
dr. Marc Kapteijn, algemeen directeur
Richard te Riet fc, financieel directeur
ing. Bert Zwierenberg, directeur operations
ir. Bert Frowijn, directeur innovatie & projecten

RvC

Twence is een organisatie met maatschappelijke relevantie en werkt aan een duurzame samenleving. De raad van commissarissen houdt toezicht op en adviseert de directie over het beleid en de algemene gang van zaken. De raad heeft de belangen van de stakeholders, medewerkers en de continuïteit van de organisatie hoog in het vaandel staan.

Voor belangrijke bestuursbeslissingen is goedkeuring van de raad van commissarissen vereist. De raad van commissarissen van Twence Holding B.V. bestaat statutair uit vijf leden met een brede maatschappelijke achtergrond en divers werkveld:

De leden van de raad worden door de aandeelhouders benoemd.

Lees meer

Oprichters

Samen meer kunnen bereiken met slimme oplossingen voor duurzaamheid en energie. Dat is de basis van waaruit Twence is opgericht. Met een gezamenlijke visie op afvalwerking heeft de organisatie zich sinds 1986 ontwikkeld tot boegbeeld en inspirator op het gebied van de circulaire economie in Oost-Nederland. De stabiele verankering bij 15 overheidsaandeelhouders is uniek en maakt het mogelijk om maatschappelijk rendement en impact op de regionale economie, hand in hand te laten gaan met duurzame investeringen die zijn gericht op een circulaire economie.

Aandeelhouders in Twence zijn veertien Twentse gemeenten (Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden) en de gemeente Berkelland.

Lees meer

Vennootschapsrechtelijke structuur

Download hier de vennootschapsrechtelijke structuur van Twence.

Aandeelhoudersinformatie

Download hier informatie die relevant is voor aandeelhouders van Twence