Succesvolle deelname Open Bedrijvendag

18-sep-2017
De Open Bedrijvendag van het industrieterrein Twentekanaal op zaterdag 16 september is voor Twence een succes geworden. Enkele honderden gasten stapten in onze bussen voor een interessant uurtje Twence. Veelgehoorde reacties zijn 'wat is het hier schoon!' en 'ik wist niet dat je zoveel goeds kunt doen met afval!'.

Inloopavond zonnepark Boeldershoek-West

13-sep-2017
Twence ontwikkelt een tweede zonnepark, net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, langs de A35. Op dinsdag 12 september gingen we met omwonenden en andere geïnteresseerden in gesprek over dit ‘zonnepark Boeldershoek-West’.

Doe de ‘Tour de Twence’ busexcursie op 16 september

6-sep-2017
Op 16 september a.s. houden bedrijven op industrieterrein Twentekanaal de Open bedrijvendag. Twence laat met de busexcursie 'Tour de Twence' graag zien hoe het bijdraagt aan vergroening van de regio! Deze busexcursie start alleen bij P-terrein Thales.

Bezoek uit Münster

3-sep-2017
Afgelopen zaterdag ontvingen we een ambtelijke delegatie uit Münster, voor een nadere kennismaking met Twence. De delegatie, met medewerkers uit diverse onderdelen van de organisatie, kreeg een uitgebreide rondleiding in de installaties en op de terreinen en betoonde zich zeer positief over de mogelijkheden van de Euregionale samenwerking.

Annemieke Traag brengt werkbezoek

31-aug-2017
Gedeputeerde Annemieke Traag heeft woensdagmiddag 30 augustus 2017 een werkbezoek afgelegd aan ’t Rikkerink in de gemeente Hof van Twente. Ze kreeg een rondleiding en liet zich op de hoogte stellen van de manier waarop de provincie kan faciliteren bij bodemsaneringsinitiatieven. Annemieke Traag is de opvolger van Eric Lievers die begin dit jaar vertrok bij de provincie Overijssel.

Twence voldoet aan Duitse eisen

16-jul-2017
Dekra Certification B.V. heeft Twence een formele verklaring verstrekt, waarmee Twence kan aantonen dat het voldoet aan de eisen uit het Duitse certificaat Entsorgungsfachbetrieb.

Forse besparing door duurzaam vervoer afval

12-jul-2017
Duurzaam transport klinkt niet alleen mooi, het levert ook harde resultaten op. In drie jaar tijd hebben Twence, Leemans Groep en Seneca zeer goede resultaten behaald op het transport van afval uit het Verenigd Koninkrijk. Door slim transport van 300.000 ton voorgescheiden huishoudelijk en bedrijfsafval zijn 12.500 vrachtwagens minder de weg op gegaan. Tegelijkertijd werd het gebruik van een enorme hoeveelheid verpakkingsplastic vermeden.

Inloopavond Zon ’t Rikkerink goed bezocht

29-jun-2017
Dinsdag 27 juni gingen we met omwonenden van de voormalige stortplaats ’t Rikkerink (Hof van Twente) en met andere geïnteresseerden in gesprek over de geplande aanleg van een zonnepark. Tijdens een goed bezochte inloopavond in Delden hoorden we hun vragen en suggesties en gaven we nadere uitleg over onze plannen.

Qurrent levert Twence-zonnestroom

21-jun-2017

De 100% groene stroom die Twence produceert kan nu afgenomen worden via energieleverancier Qurrent. Qurrent is een energiecoöperatie die uitsluitend groene energie levert en meedenkt over hoe energie bespaard kan worden. Ook streeft Qurrent niet naar maximale winst en wordt de groene energie tegen inkoopprijs geleverd. Bovendien gaat een deel van je maandbedrag naar het onderhoud en verdere ontwikkeling van het zonnepark.

Branchebrede samenwerking in pilot verduurzamen logistiek proces

19-jun-2017
Twence, Leemans Waste Centre en Van Gansewinkel, onderdeel van de nieuwe afvalrecycler Renewi, zijn deze maand gestart met een pilot gericht op een nieuw logistiek proces voor bedrijfsafval. Gedurende de pilot worden High Cube containers (de grootste in Europa) middels een gepatenteerd uniek slidesysteem gevuld met brandbaar bedrijfsafval, waarna het afval van het Amsterdamse havengebied met binnenvaartschepen wordt verscheept naar Hengelo. De pilot brengt diverse duurzame voordelen en duurt een maand waarbij de samenwerking naar verwachting in de toekomst nog breder wordt ingezet.