Annemieke Traag brengt werkbezoek

31-aug-2017
Gedeputeerde Annemieke Traag heeft woensdagmiddag 30 augustus 2017 een werkbezoek afgelegd aan ’t Rikkerink in de gemeente Hof van Twente. Ze kreeg een rondleiding en liet zich op de hoogte stellen van de manier waarop de provincie kan faciliteren bij bodemsaneringsinitiatieven. Annemieke Traag is de opvolger van Eric Lievers die begin dit jaar vertrok bij de provincie Overijssel.

Twence voldoet aan Duitse eisen

16-jul-2017
Dekra Certification B.V. heeft Twence een formele verklaring verstrekt, waarmee Twence kan aantonen dat het voldoet aan de eisen uit het Duitse certificaat Entsorgungsfachbetrieb.

Forse besparing door duurzaam vervoer afval

12-jul-2017
Duurzaam transport klinkt niet alleen mooi, het levert ook harde resultaten op. In drie jaar tijd hebben Twence, Leemans Groep en Seneca zeer goede resultaten behaald op het transport van afval uit het Verenigd Koninkrijk. Door slim transport van 300.000 ton voorgescheiden huishoudelijk en bedrijfsafval zijn 12.500 vrachtwagens minder de weg op gegaan. Tegelijkertijd werd het gebruik van een enorme hoeveelheid verpakkingsplastic vermeden.

Inloopavond Zon ’t Rikkerink goed bezocht

29-jun-2017
Dinsdag 27 juni gingen we met omwonenden van de voormalige stortplaats ’t Rikkerink (Hof van Twente) en met andere geïnteresseerden in gesprek over de geplande aanleg van een zonnepark. Tijdens een goed bezochte inloopavond in Delden hoorden we hun vragen en suggesties en gaven we nadere uitleg over onze plannen.

Qurrent levert Twence-zonnestroom

21-jun-2017

De 100% groene stroom die Twence produceert kan nu afgenomen worden via energieleverancier Qurrent. Qurrent is een energiecoöperatie die uitsluitend groene energie levert en meedenkt over hoe energie bespaard kan worden. Ook streeft Qurrent niet naar maximale winst en wordt de groene energie tegen inkoopprijs geleverd. Bovendien gaat een deel van je maandbedrag naar het onderhoud en verdere ontwikkeling van het zonnepark.

Branchebrede samenwerking in pilot verduurzamen logistiek proces

19-jun-2017
Twence, Leemans Waste Centre en Van Gansewinkel, onderdeel van de nieuwe afvalrecycler Renewi, zijn deze maand gestart met een pilot gericht op een nieuw logistiek proces voor bedrijfsafval. Gedurende de pilot worden High Cube containers (de grootste in Europa) middels een gepatenteerd uniek slidesysteem gevuld met brandbaar bedrijfsafval, waarna het afval van het Amsterdamse havengebied met binnenvaartschepen wordt verscheept naar Hengelo. De pilot brengt diverse duurzame voordelen en duurt een maand waarbij de samenwerking naar verwachting in de toekomst nog breder wordt ingezet.

Middelgrote brand bij Twence

15-jun-2017
Donderdag 15 juni omstreeks 21.00 uur is er brand uitgebroken bij Twence, locatie Boeldershoek, in een voorziening buiten op het terrein voor tijdelijke opslag van restafval. Door het snelle en adequate optreden van de brandweer was de brand om 23.00 uur weer onder controle.

SDE+ subsidie voor mestverwaarding toegekend

7-jun-2017
Donderdag 1 juni heeft Twence SDE+ subsidie voor mestverwaarding op Elhorst-Vloedbelt toegekend gekregen. SDE+ subsidie wordt verstrekt aan duurzame energievoorzieningen. Deze voorzieningen dragen bij aan een beter milieu, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een betere economie. Voor het ontvangen van SDE+ subsidie moeten initiatieven aan strikte duurzaamheidsrichtlijnen voldoen.

SDE+ subsidie voor mestverwaarding en zonne-energie toegekend

5-jun-2017
Donderdag 1 juni heeft Twence de SDE+ subsidies voor mestverwaarding op Elhorst-Vloedbelt en de productie van 4 MW en 13,5 MW zonne-energie binnen het zonnepark Boeldershoek-West toegekend gekregen. SDE+ subsidie wordt verstrekt aan duurzame energievoorzieningen. Deze voorzieningen dragen bij aan een beter milieu, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een betere economie. Voor het ontvangen van SDE+ subsidie moeten initiatieven aan strikte duurzaamheidsrichtlijnen voldoen.

Opnieuw vier oehoe’s geboren op terrein Twence

22-mei-2017
Voor het vierde jaar op rij zullen binnenkort jonge oehoe’s uitvliegen. De oehoe is een beschermde diersoort, die in Nederland maar op weinig plekken voorkomt. Het is daarom heel bijzonder dat er bij ons op het terrein oehoes broeden. Net als in 2014 bracht het inmiddels vaste oehoe-paartje een ‘goed gevuld’ nest met vier jongen groot.