Qurrent levert Twence-zonnestroom

21-jun-2017

De 100% groene stroom die Twence produceert kan nu afgenomen worden via energieleverancier Qurrent. Qurrent is een energiecoöperatie die uitsluitend groene energie levert en meedenkt over hoe energie bespaard kan worden. Ook streeft Qurrent niet naar maximale winst en wordt de groene energie tegen inkoopprijs geleverd. Bovendien gaat een deel van je maandbedrag naar het onderhoud en verdere ontwikkeling van het zonnepark.

Branchebrede samenwerking in pilot verduurzamen logistiek proces

19-jun-2017
Twence, Leemans Waste Centre en Van Gansewinkel, onderdeel van de nieuwe afvalrecycler Renewi, zijn deze maand gestart met een pilot gericht op een nieuw logistiek proces voor bedrijfsafval. Gedurende de pilot worden High Cube containers (de grootste in Europa) middels een gepatenteerd uniek slidesysteem gevuld met brandbaar bedrijfsafval, waarna het afval van het Amsterdamse havengebied met binnenvaartschepen wordt verscheept naar Hengelo. De pilot brengt diverse duurzame voordelen en duurt een maand waarbij de samenwerking naar verwachting in de toekomst nog breder wordt ingezet.

Middelgrote brand bij Twence

15-jun-2017
Donderdag 15 juni omstreeks 21.00 uur is er brand uitgebroken bij Twence, locatie Boeldershoek, in een voorziening buiten op het terrein voor tijdelijke opslag van restafval. Door het snelle en adequate optreden van de brandweer was de brand om 23.00 uur weer onder controle.

SDE+ subsidie voor mestverwaarding toegekend

7-jun-2017
Donderdag 1 juni heeft Twence SDE+ subsidie voor mestverwaarding op Elhorst-Vloedbelt toegekend gekregen. SDE+ subsidie wordt verstrekt aan duurzame energievoorzieningen. Deze voorzieningen dragen bij aan een beter milieu, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een betere economie. Voor het ontvangen van SDE+ subsidie moeten initiatieven aan strikte duurzaamheidsrichtlijnen voldoen.

SDE+ subsidie voor mestverwaarding en zonne-energie toegekend

5-jun-2017
Donderdag 1 juni heeft Twence de SDE+ subsidies voor mestverwaarding op Elhorst-Vloedbelt en de productie van 4 MW en 13,5 MW zonne-energie binnen het zonnepark Boeldershoek-West toegekend gekregen. SDE+ subsidie wordt verstrekt aan duurzame energievoorzieningen. Deze voorzieningen dragen bij aan een beter milieu, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een betere economie. Voor het ontvangen van SDE+ subsidie moeten initiatieven aan strikte duurzaamheidsrichtlijnen voldoen.

Opnieuw vier oehoe’s geboren op terrein Twence

22-mei-2017
Voor het vierde jaar op rij zullen binnenkort jonge oehoe’s uitvliegen. De oehoe is een beschermde diersoort, die in Nederland maar op weinig plekken voorkomt. Het is daarom heel bijzonder dat er bij ons op het terrein oehoes broeden. Net als in 2014 bracht het inmiddels vaste oehoe-paartje een ‘goed gevuld’ nest met vier jongen groot.

Twence steunt duurzame innovatie bij Solar Boat Twente

18-mei-2017
Een gemotiveerd studententeam aan de Universiteit Twente houdt zich bezig met het verwezenlijken van hun droom: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve boot aangedreven door zonne-energie. Hun model is op donderdag 18 mei gepresenteerd aan alle sponsoren, waaronder Twence. De boot is in staat om een topsnelheid van 45 km/uur te bereiken op energie van de zon. Een sterk staaltje van innovatie gecombineerd met behendigheid in het water.

Twence levert eerste zonne-energie

1-mei-2017
Maandag 1 mei 2017 was het een historische dag: we leveren voor het eerst zonne-energie! De eerste fase van Zonnepark Tienbunderweg (1,3 MW, 4720 panelen) is in de loop van de dag aangesloten op het Enexis netwerk. Hiermee zetten we een nieuwe stap op het pad naar meer duurzame energie.

Mooi resultaat Twence in 2016

21-apr-2017
In de aandeelhoudersvergadering van 20 april 2017 is het financieel jaarverslag Twence Holding B.V. vastgesteld. Twence heeft over 2016 een positief netto resultaat geboekt van ruim € 12,1 miljoen. De netto-omzet van ruim € 107 miljoen bestaat voor 47% uit de opbrengst van grondstoffen en energie en voor 53% uit het verwerken van afval.

Twence blijft in handen van publieke aandeelhouders

20-apr-2017
Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 20 april 2017 is besloten dat Twence in publieke handen blijft. Ook ondersteunt een grote meerderheid van de aandeelhouders het mogelijke aandeelhouderschap van de Stadt Münster. De directie van Twence is verheugd met dit besluit dat de ruimte geef om de reeds ingezette, en met de huidige aandeelhouders afgestemde, strategische lijn voort te zetten.