Benoeming directeur Innovatie & Projecten Twence

26-mei-2020

Inzetten op ontwikkelkracht

Met ingang van 1 juni 2020 wordt Bert Frowijn benoemd als directeur Innovatie & Projecten van Twence. 

Eerste gerecyclede fietspad van Twente

1-mei-2020

Het vernieuwde circulaire fietspad tussen Denekamp en Nordhorn is opengesteld. Voor de regio Twente is dit het eerste wegdek dat voorzien is van 100% herbruikbare materialen. Het fietspad is aangelegd door Abbink Boekelo Wegenbouw, waarbij gebruik is gemaakt van Ecofalt, een duurzaam alternatief op asfalt. De hiervoor nieuw ontwikkelde fundering bestaat uit gerecyclede puinmaterialen van Twee “R” Recycling Groep en bodemas van Twence. Deze regionale circulaire samenwerking heeft geleid tot een volledig duurzaam fietspad.

Bierbrouwer Grolsch bijna van het gas af met warmte van Twence

21-apr-2020

Vandaag zet Grolsch opnieuw een forse stap richting een CO2- neutrale bierbrouwerij door het ondertekenen van een warmteleveringscontract met Twence. Twence gaat warmte, die volledig groen is opgewekt, leveren aan Grolsch. De CO2 emissie door aardgas van Grolsch wordt hiermee vanaf 2022 met 72% (5500 ton) per jaar gereduceerd. Dat staat gelijk aan de hoeveelheid CO2 die 1800 huishoudens gemiddeld uitstoten per jaar. 

Twence boekt positief resultaat over 2019

17-apr-2020

In de aandeelhoudersvergadering van 16 april 2020 is het financieel jaarverslag Twence Holding B.V. vastgesteld. Twence heeft over 2019 een positief netto resultaat (na belastingen) geboekt van € 11,8 miljoen. De omzet van € 116,8 miljoen bestaat voor 42% uit de opbrengst van grondstoffen en energie. 

Samen naar een energieneutraal Twente

16-apr-2020

Vandaag is het conceptplan Regionale Energie Strategie (RES) Twente gepresenteerd. Een prachtig duurzaam resultaat, waarin afspraken zijn vastgelegd over het energieneutraal maken van Twente. Juist met deze samenwerking zorgen we ervoor dat we het aardgasgebruik terugdringen en een bijdrage leveren aan de regionale en landelijke klimaatdoelstellingen. Twence draagt deze samenwerking een warm hart toe. Alleen samen kunnen we een groene, circulaire samenleving realiseren.

Raad van State zitting mestverwaarding uitgesteld

10-apr-2020

Op donderdag 16 april zou de hogerberoepzitting inzake de vergunning voor de mestverwaardingsinstallatie bij de Raad van State plaatsvinden. In verband met de coronamaatregelen is een rechtszitting in Den Haag de komende tijd niet mogelijk en daarom is de zitting uitgesteld. De vertraging is naar verwachting 4 tot 6 maanden.   

Update 16/3: Coronavirus

16-mrt-2020

Twence neemt het Coronavirus erg serieus. Het is ook onze verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Onze grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en de continuïteit van het verwerken van uw afval, reststoffen en de levering van energie en grondstoffen.

Maatregelen om verspreiding coronavirus te beperken

12-mrt-2020

In verband met het beperken van de verspreiding van het coronavirus heeft ook Twence maatregelen getroffen. We vragen bezoekers hieraan mee te werken.

Twence en ENGIE tekenen voor zonnepark ’t Rikkerink

20-jan-2020

De realisatie van zonnepark ’t Rikkerink op de voormalige stortplaats in Hof van Twente is weer een stap dichterbij. Twence directeur Marc Kapteijn en Freddy de Boer, algemeen directeur van ENGIE Services Noord, tekenden het contract voor de aanleg en het onderhoud van het park met een vermogen van 12,5 MW. In de zomer van 2021 levert ENGIE het zonnepark op.

Warmtenet Enschede wint titel Duurzaamste Warmtenet van Nederland

29-nov-2019

Het warmtenet Enschede is gisteren tijdens het Nationaal Warmte Congres in Eindhoven uitgeroepen tot Duurzaamste Warmtenet in de categorie ‘grote netten’. Met dit warmtenet voorzien Ennatuurlijk en Twence op dit moment zo’n 8.000 woningen en bedrijven in Enschede van duurzame warmte op basis van biomassa.