Twence en ENGIE tekenen voor zonnepark ’t Rikkerink

20-jan-2020

De realisatie van zonnepark ’t Rikkerink op de voormalige stortplaats in Hof van Twente is weer een stap dichterbij. Twence directeur Marc Kapteijn en Freddy de Boer, algemeen directeur van ENGIE Services Noord, tekenden het contract voor de aanleg en het onderhoud van het park met een vermogen van 12,5 MW. In de zomer van 2021 levert ENGIE het zonnepark op.

Warmtenet Enschede wint titel Duurzaamste Warmtenet van Nederland

29-nov-2019

Het warmtenet Enschede is gisteren tijdens het Nationaal Warmte Congres in Eindhoven uitgeroepen tot Duurzaamste Warmtenet in de categorie ‘grote netten’. Met dit warmtenet voorzien Ennatuurlijk en Twence op dit moment zo’n 8.000 woningen en bedrijven in Enschede van duurzame warmte op basis van biomassa.

Warmtenet Enschede is de duurzaamste van Nederland

13-nov-2019

Het warmtenet Enschede, waarin Ennatuurlijk en Twence huishoudens en bedrijven in Enschede voorzien van duurzame warmte, is het duurzaamste warmtenet van Nederland. Zo blijkt uit de erkende kwaliteitsverklaring (EMG-verklaring) van Bureau CRG.

Twente Milieu, Twence en AVIA Weghorst sluiten de regionale keten.

22-okt-2019

De voertuigen van Twente Milieu biobrandstof (Liquefied Bio Gas) van Twence laten tanken bij AVIA Weghorst (AVIA), een brandstof die voortkomt uit de verwerking van het GFT-afval dat door Twente Milieu bij Twence wordt aangeleverd.  Drie bedrijven met een gezamenlijke ambitie, een mooi staaltje van regionale ketensamenwerking in Twente. De drie partijen tekenden hiertoe vandaag een samenwerkingsovereenkomst, waarbij AVIA en Twence de komende maanden gezamenlijk een haalbaarheidsstudie gaan uitvoeren naar het realiseren van de gestelde ambitie.

‘Afval van afval’ wordt coole bank

16-okt-2019

In bodemas zitten meer bruikbare grondstoffen dan sommige mensen weten. Je kunt er zelfs design bankjes van maken. Studente Carissa ten Tije weet hier alles van. Ze is genomineerd met haar eigen bankje van Twence-bodemas voor de René Smeets Award, die wordt uitgereikt op 19 oktober tijdens de Dutch Design Week.

Nieuwe beplanting rond stoomleiding naar Nouryon

4-sep-2019

De stoomleiding tussen Twence en Nouryon vormt de overgang van het industrieterrein rond Hengelo naar het fraaie landelijke gebied van Twekkelo. In overleg met vertegenwoordigers van omwonenden, stichting behoud Twekkelo en natuur- en milieuraden laten we rond deze leiding nieuwe beplanting aanbrengen. Ook krijgt een deel van de leiding een nieuwe, zwarte gecoate beplating.

2e fase afdekken ’t Rikkerink gestart

27-aug-2019

Deze week starten de transporten van bodemassen en sorteerzeefzand, die nodig zijn voor de tweede fase van het afdekken van ’t Rikkerink. De materialen worden voornamelijk over het water naar ’t Rikkerink gebracht, waar ze worden verwerkt tot een gecertificeerde betonachtige bouwstof. Daarmee wordt de 16 hectare grote voormalige stortplaats afgedekt.

Wij zijn voorbereid op eventuele broeibranden

25-jul-2019

Bij het opslaan van afval kan het ontstaan van broei nooit helemaal voorkomen worden. Een klein stukje glas kan al zorgen voor broei. Twence zet vol in op het beperken van het risico op broei, snelle signalering en een adequate brandbestrijding. Het afgelopen jaar is een set aan aanvullende maatregelen doorgevoerd. Deze maatregelen zijn effectief gebleken. De afgelopen broeibranden waren kleine branden die snel onder controle waren.

Ontwikkeling bodemaswasinstallatie

10-jul-2019

Op ons terrein op de Boeldershoek verrijst een testinstallatie voor het wassen van bodemassen. Met deze tijdelijke installatie willen we kennis opdoen voor de ontwikkeling van de definitieve bodemaswasinstallatie, die in 2021 zal worden gebouwd. Daarnaast willen we nu al een gewassen product produceren, dat als vrij toepasbare bouwstof kan worden ingezet.

Directeur Marc Kapteijn geïnterviewd door Tubantia

5-jul-2019

Twence-directeur over vele branden: ‘We hebben onze processen op orde’

HENGELO - Dat er branden ontstaan bij Twence moeten we niet accepteren, zegt directeur Marc Kapteijn van de Twentse afvalverwerker. „Maar het risico op broei de komende maanden, kun je nooit helemaal wegnemen.”