Raad van State zitting mestverwaarding uitgesteld

10-apr-2020

Op donderdag 16 april zou de hogerberoepzitting inzake de vergunning voor de mestverwaardingsinstallatie bij de Raad van State plaatsvinden. In verband met de coronamaatregelen is een rechtszitting in Den Haag de komende tijd niet mogelijk en daarom is de zitting uitgesteld. De vertraging is naar verwachting 4 tot 6 maanden.   

Update 16/3: Coronavirus

16-mrt-2020

Twence neemt het Coronavirus erg serieus. Het is ook onze verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Onze grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en de continuïteit van het verwerken van uw afval, reststoffen en de levering van energie en grondstoffen.

Maatregelen om verspreiding coronavirus te beperken

12-mrt-2020

In verband met het beperken van de verspreiding van het coronavirus heeft ook Twence maatregelen getroffen. We vragen bezoekers hieraan mee te werken.

Twence en ENGIE tekenen voor zonnepark ’t Rikkerink

20-jan-2020

De realisatie van zonnepark ’t Rikkerink op de voormalige stortplaats in Hof van Twente is weer een stap dichterbij. Twence directeur Marc Kapteijn en Freddy de Boer, algemeen directeur van ENGIE Services Noord, tekenden het contract voor de aanleg en het onderhoud van het park met een vermogen van 12,5 MW. In de zomer van 2021 levert ENGIE het zonnepark op.

Warmtenet Enschede wint titel Duurzaamste Warmtenet van Nederland

29-nov-2019

Het warmtenet Enschede is gisteren tijdens het Nationaal Warmte Congres in Eindhoven uitgeroepen tot Duurzaamste Warmtenet in de categorie ‘grote netten’. Met dit warmtenet voorzien Ennatuurlijk en Twence op dit moment zo’n 8.000 woningen en bedrijven in Enschede van duurzame warmte op basis van biomassa.

Warmtenet Enschede is de duurzaamste van Nederland

13-nov-2019

Het warmtenet Enschede, waarin Ennatuurlijk en Twence huishoudens en bedrijven in Enschede voorzien van duurzame warmte, is het duurzaamste warmtenet van Nederland. Zo blijkt uit de erkende kwaliteitsverklaring (EMG-verklaring) van Bureau CRG.

Twente Milieu, Twence en AVIA Weghorst sluiten de regionale keten.

22-okt-2019

De voertuigen van Twente Milieu biobrandstof (Liquefied Bio Gas) van Twence laten tanken bij AVIA Weghorst (AVIA), een brandstof die voortkomt uit de verwerking van het GFT-afval dat door Twente Milieu bij Twence wordt aangeleverd. Drie bedrijven met een gezamenlijke ambitie, een mooi staaltje van regionale ketensamenwerking in Twente. De drie partijen tekenden hiertoe vandaag een samenwerkingsovereenkomst, waarbij AVIA en Twence  gezamenlijk een haalbaarheidsstudie gaan uitvoeren naar het realiseren van de gestelde ambitie.

‘Afval van afval’ wordt coole bank

16-okt-2019

In bodemas zitten meer bruikbare grondstoffen dan sommige mensen weten. Je kunt er zelfs design bankjes van maken. Studente Carissa ten Tije weet hier alles van. Ze is genomineerd met haar eigen bankje van Twence-bodemas voor de René Smeets Award, die wordt uitgereikt op 19 oktober tijdens de Dutch Design Week.

Nieuwe beplanting rond stoomleiding naar Nouryon

4-sep-2019

De stoomleiding tussen Twence en Nouryon vormt de overgang van het industrieterrein rond Hengelo naar het fraaie landelijke gebied van Twekkelo. In overleg met vertegenwoordigers van omwonenden, stichting behoud Twekkelo en natuur- en milieuraden laten we rond deze leiding nieuwe beplanting aanbrengen. Ook krijgt een deel van de leiding een nieuwe, zwarte gecoate beplating.

2e fase afdekken ’t Rikkerink gestart

27-aug-2019

Deze week starten de transporten van bodemassen en sorteerzeefzand, die nodig zijn voor de tweede fase van het afdekken van ’t Rikkerink. De materialen worden voornamelijk over het water naar ’t Rikkerink gebracht, waar ze worden verwerkt tot een gecertificeerde betonachtige bouwstof. Daarmee wordt de 16 hectare grote voormalige stortplaats afgedekt.