Zeewier en CO2 zeer goede combinatie

5-jul-2019

160 leerlingen van het Technasium Bonhoeffer hebben nieuwe toepassingen bedacht voor de CO2-afvang van Twence. Twence wil de afgevangen CO2 grootschalig inzetten als grondstof in de markt. Daar hebben de whizzkids in meegedacht, door o.a. CO2 te combineren met zeewier, oliewinning en ocean-cleanup.

Broeibrand in tijdelijke opslag

26-jun-2019

Vannacht is er een kleine broeibrand in bedrijfsafval op onze tijdelijke opslag ontstaan. De brand is snel gesignaleerd en adequaat bestreden waardoor snel het sein brandmeester afgegeven kon worden. De brandweer heeft meting gedaan en er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Brand composteringsinstallatie: Excuses en dank!

27-mei-2019

In de nacht van zaterdag 25 mei op zondag 26 mei is er brand ontstaan in onze composteringsinstallatie. Deze installatie verwerkt groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) tot energie en compost. Een deel van de installatie is hierbij helaas verloren gegaan en gedurende enkele uren hebben wij rookoverlast voor onze omgeving veroorzaakt. Gelukkig hebben zich geen ongevallen voor gedaan, zijn er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten en is er geen risico geweest voor de volksgezondheid.

Brand composteringsinstallatie: normale aanlevering gft.

26-mei-2019

Het groente, fruit en tuinafval kan regulier aangeleverd worden bij Twence. De brand maakt verwerking van het materiaal in de composteringsinstallatie onmogelijk, waardoor wordt tijdelijk uitgeweken naar de afvalenergiecentrale. Hierdoor kan de groen-container, volgens het normale ophaalschema, geleegd worden.

Brand in composteringsinstallatie

26-mei-2019

7.04 uur: De brandweer heeft het sein brand meester afgegeven en het volgende persbericht gepubliceerd:

Op zondag 26 mei zijn de hulpdiensten in Twente actief geweest bij een zeer grote brand bij afvalverwerker Twence aan de Boldershoekweg in Hengelo. De brand in een pand voor groente, fruit en tuinafval-verwerking heeft veel schade aangericht. Er is enige tijd stank en rookoverlast veroorzaakt in de omgeving. De schade aan het pand is groot, er zijn geen gewonden.

Weer vier oehoes geboren op terrein Twence

15-mei-2019

Binnenkort vliegen er opnieuw vier oehoe’s uit bij Twence. Deze beschermde diersoort komt in Nederland weinig voor. Het is dus erg bijzonder dat het, inmiddels vaste, oehoe-paartje alweer een ‘goed gevuld’ nest met vier jongen heeft grootgebracht. Dit paartje heeft in tien jaar tijd voor vijfentwintig nakomelingen gezorgd, terwijl er in 2008 in Twente nog geen oehoes voorkwamen.

Zeer goed resultaat Twence 2018

26-apr-2019

In de aandeelhoudersvergadering van 25 april 2019 is het financieel jaarverslag Twence Holding B.V. vastgesteld. We hebben over 2018 een positief netto resultaat (na belastingen) geboekt van € 14,5 miljoen. De omzet van € 105,1 miljoen bestaat voor bijna de helft uit de opbrengst van grondstoffen en energie.

Samen aan de slag met verwaarding mest en gezondere bodem

25-apr-2019

Op 24 april 2019 ondertekenden de partners van Mineral Valley Twente de samenwerkings-overeenkomst, Twence is één van deze trotse partners. Met een meerjarenprogramma, de eerste proeftuinen die al zijn gestart én voldoende financiering kan Mineral Valley Twente de komende jaren vanuit de praktijk de juiste partners met elkaar verbinden om de bodemgezondheid te verbeteren en de mineralenkringloop te sluiten. Met deze partners komt alles samen: praktijk, regelgeving, onderzoek én onderwijs.

Aker Solutions levert installatie voor afvangen en vervloeien CO2

12-apr-2019

Twence wil uit de rookgassen van de afvalenergiecentrale (AEC) grootschalig CO2 afvangen en geschikt maken voor nuttig gebruik. Deze CO2 wordt dan niet meer direct uitgestoten, maar hergebruikt. In dit innovatieve en omvangrijke project heeft het Noorse Aker Solutions de aanbesteding gewonnen voor het leveren van de installatie voor het afvangen en vervloeien van de CO2. De contracten hiervoor zijn recent getekend.

Girlsday bij Twence

11-apr-2019

Meisjes van Daltonschool Hengelo-Zuid zijn vandaag, in het kader van Girlsday, bij Twence geweest. Deze dag is een initiatief van VHTO, om meiden van 10-15 jaar te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Girlsday ten top bij Twence mét roze helm en afsluitend een hightea. Twence heeft deze dag samen georganiseerd met Techniekmuseum Oyfo en TwenteMilieu.