Ronald de Vries nieuwe Manager Projecten

29-mei-2018

Twence heeft ambitieuze doelstellingen in het verder terugwinnen van grondstoffen en produceren van duurzame energie. Hiervoor zullen bestaande installaties voortdurend geoptimaliseerd, en daarnaast nieuwe installaties gebouwd worden. Grootschalige projecten, die om veel kennis en kunde vragen. Twence is dan ook verheugd per 1 juni Ronald de Vries als Manager Projecten aan zich te kunnen verbinden.

Bouw aanlegsteiger ’t Rikkerink gestart

25-mei-2018

Op woensdag 23 mei  zijn de werkzaamheden voor het aanbrengen van een bovenafdichting op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink formeel van start gegaan. Aannemerscombinatie UBCT Noaberbelt VOF is begonnen met de aanleg van een tijdelijke lossteiger, ter hoogte van ’t Rikkerink aan de zijtak van het Twentekanaal. Het slaan van de eerste paal hiervoor vierden we op de locatie met het bouwteam van Noaberbelt en Twence, vertegenwoordigers van het bevoegd gezag en de omwonenden.

Langere wachttijden afvalenergiecentrale

18-mei-2018

In week 21 en 22 wordt de vloer van één van onze bunkers gerepareerd. We zijn genoodzaakt daarom het binnenkomende restafval voor de afvalenergiecentrale op te vangen in één bunker (in plaats van normaliter twee). Dit kan langere wachttijden met zich meebrengen voor binnenkomend vrachtverkeer. U kunt dus hinder ondervinden door een toename in drukte op ons terrein en een mogelijke wachtrij voor het legen van uw wagens.

Twence wint Negometrix award in de categorie Contractbeheer

16-mei-2018

Tijdens de jaarlijkse gebruikersdag van Negometrix heeft Twence een award, in de categorie Contractbeheer, gewonnen!

Nieuwe Energie Overijssel: slim samenwerken

7-mei-2018

Overijssel gaat van aardgas naar nieuwe energie! In Overijssel gebruikt 90% van de 500.000 huishoudens nog aardgas om hun woning te verwarmen. In 2050 moeten die allemaal van het aardgas af zijn en gebruik maken van nieuwe energie. Bijvoorbeeld uit wind of zon. Of uit biomassa, zoals in Enschede.

Zeer goed resultaat Twence in 2017

30-apr-2018

In de aandeelhoudersvergadering van 26 april 2018 is het financieel jaarverslag Twence Holding B.V. vastgesteld. Twence heeft over 2017 een positief netto resultaat (na belastingen) geboekt van € 14,4 miljoen. De omzet van ruim € 110 miljoen bestaat voor bijna de helft uit de opbrengst van grondstoffen en energie.

Bouw grootste zonnepark van Twente van start

24-apr-2018

Met het onthullen van een bouwbord gaven Peter van den Groenendaal van Solarcentury en Marc Kapteijn van Twence dinsdag 24 april het startsein voor de bouw van het Twence zonnepark Boeldershoek-West.

Twence daagt RED engineers Twente uit!

20-apr-2018

Met elkaar maken we een enorme hoeveelheid afval. Elke dag weer. Als je het in de vuilnisbak hebt gegooid, is dat nog lang niet het einde voor het afval. Afval zit boordevol grondstoffen en energie. Eén taak van afvalverwerkende bedrijven, zoals Twence, is het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. Daarmee wordt afval grondstof en kunnen er nieuwe dingen van worden gemaakt.

Twence open deur voor meisjes tijdens Girlsday

12-apr-2018

Meisjes van Carmelcollege De Grundel hebben vandaag een bezoek gebracht aan Twence. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Girlsday ten top bij Twence mét roze helm en afsluitend een hightea.

Eerste stappen in provinciaal inpassingsplan gezet

15-mrt-2018

De Provincie Overijssel is een procedure gestart om te komen tot een provinciaal inpassingsplan (PIP) voor Elhorst-Vloedbelt, dit is vergelijkbaar met een bestemmingsplan. Hiermee wordt realisatie van de mestverwaardinginstallatie op deze locatie mogelijk gemaakt. Twence hoopt dat eind dit jaar de eerste schop de grond in kan. “Wij zijn blij dat de Provincie Overijssel onderstreept dat mestverwaarding bijdraagt aan realisatie van de duurzaamheidsambities op het gebied van energie en terugwinning van nutriënten. En helpt bij het oplossen van het mestoverschot in Twente” vertelt projectmanager Andy Roeloffzen.