Nieuwe Energie Overijssel: slim samenwerken

7-mei-2018

Overijssel gaat van aardgas naar nieuwe energie! In Overijssel gebruikt 90% van de 500.000 huishoudens nog aardgas om hun woning te verwarmen. In 2050 moeten die allemaal van het aardgas af zijn en gebruik maken van nieuwe energie. Bijvoorbeeld uit wind of zon. Of uit biomassa, zoals in Enschede.

Zeer goed resultaat Twence in 2017

30-apr-2018

In de aandeelhoudersvergadering van 26 april 2018 is het financieel jaarverslag Twence Holding B.V. vastgesteld. Twence heeft over 2017 een positief netto resultaat (na belastingen) geboekt van € 14,4 miljoen. De omzet van ruim € 110 miljoen bestaat voor bijna de helft uit de opbrengst van grondstoffen en energie.

Bouw grootste zonnepark van Twente van start

24-apr-2018

Met het onthullen van een bouwbord gaven Peter van den Groenendaal van Solarcentury en Marc Kapteijn van Twence dinsdag 24 april het startsein voor de bouw van het Twence zonnepark Boeldershoek-West.

Twence daagt RED engineers Twente uit!

20-apr-2018

Met elkaar maken we een enorme hoeveelheid afval. Elke dag weer. Als je het in de vuilnisbak hebt gegooid, is dat nog lang niet het einde voor het afval. Afval zit boordevol grondstoffen en energie. Eén taak van afvalverwerkende bedrijven, zoals Twence, is het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. Daarmee wordt afval grondstof en kunnen er nieuwe dingen van worden gemaakt.

Twence open deur voor meisjes tijdens Girlsday

12-apr-2018

Meisjes van Carmelcollege De Grundel hebben vandaag een bezoek gebracht aan Twence. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Girlsday ten top bij Twence mét roze helm en afsluitend een hightea.

Eerste stappen in provinciaal inpassingsplan gezet

15-mrt-2018

De Provincie Overijssel is een procedure gestart om te komen tot een provinciaal inpassingsplan (PIP) voor Elhorst-Vloedbelt, dit is vergelijkbaar met een bestemmingsplan. Hiermee wordt realisatie van de mestverwaardinginstallatie op deze locatie mogelijk gemaakt. Twence hoopt dat eind dit jaar de eerste schop de grond in kan. “Wij zijn blij dat de Provincie Overijssel onderstreept dat mestverwaarding bijdraagt aan realisatie van de duurzaamheidsambities op het gebied van energie en terugwinning van nutriënten. En helpt bij het oplossen van het mestoverschot in Twente” vertelt projectmanager Andy Roeloffzen.
 

17 maart landelijke compostdag

7-mrt-2018

Zaterdag 17 maart is de landelijke compostdag. Twence organiseert samen met Twente Milieu, Regio de Vallei en Avri de uitgifte van gratis compost in de deelnemende gemeenten van Twente, Gelderland en Rivierenland. Onder het motto 'gft afval scheiden, daar krijg je iets voor terug' bedanken we de huishoudens voor hun inspanningen om groente- fruit- en tuinafval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Eerste warmtelevering is geslaagd

22-feb-2018

In de eerste weken van 2018 is er intensief gewerkt aan de ombouw van de biomassa-energiecentrale. Op 1 januari is de installatie stil gezet en recent is met succes de ketel afgeperst.

Stoomblazen geeft mogelijk geluidsoverlast

15-feb-2018

Van zaterdag 17 tot uiterlijk donderdag 22 februari 2018 worden de leidingen van de ketel van onze verbouwde biomassa-energiecentrale doorgeblazen met stoom. Dit is een noodzakelijke en vaste procedure die plaats vindt voor het opstarten van de ketel.

Solarcentury bouwt zonnepark Boeldershoek-West

14-feb-2018

Solarcentury uit Helmond–de bouwer van zonnepark Tienbunderweg- zal ook ons tweede zonnepark realiseren. Afgelopen week werd bekend dat zij de aanbesteding hebben gewonnen.