‘Ik krijg de ruimte om door te groeien’

Dominique Oberjé wist al vroeg dat hij kraanmachinist wilde worden. Na zijn opleiding grond-, weg- en waterbouw, combineert hij dan ook werken met een opleiding voor kraanmachinist. Inmiddels heeft Dominique al heel wat jaren ervaring met het werken op een kraan én zit hij weer in de schoolbanken. “Jezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk, naast mijn werk in de kraancabine leer ik daarom door om operator te worden”.

Dominique Oberjé Testimonial

Aan de slag bij Twence

“Ik was voor mijn toenmalige werkgever aan het werk op een perceel recht tegenover Twence toen ik werd gebeld door Twence”, blikt Dominique terug. “Of dat ik interesse had in de functie ‘Logistiek medewerker/ shovel machinist’. Dat had ik zeker!”.
Een aantal jaar nadat hij aan de slag is gegaan bij Twence, krijgt Dominique de mogelijkheid om in de kraancabine te gaan werken met de grijper. Een functie die hij met beide handen aangrijpt en waarvoor hij intern wordt opgeleid.

Dominique Oberjé

Je wordt overal bij betrokken

“Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Twence geeft mij die mogelijkheid” vertelt Dominique. Naast zijn werk in de kraancabine, wordt Dominique ook vaak betrokken bij projecten samen met andere afdelingen. “Het is leuk als je expertise wordt gevraagd, dat er info bij je wordt opgehaald, bijvoorbeeld voor het maken van een werkinstructie. Maar ook dat ik mijn mening mag geven over organisatorische zaken. Je wordt overal bij betrokken. Dit zorgt ervoor dat het geen dag saai is bij Twence. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dingen doet en zo kun je net dat stapje meer te zetten. Een proactieve houding wordt wel gewaardeerd.”

Blijven groeien

Zo rolt Dominique van het ene in het andere. Toen ‘zijn’ kraan op een gegeven moment voor onderhoud buiten gebruik was, werkte hij tijdelijk mee in de ploegendienst bij operations. Dit beviel hem zo goed dat hij de mogelijkheid besprak om hierin intern door te groeien als junior operator in de controlekamer. “Vanuit Twence werd mijn potentie als operator al eerder gezien. Dus toen ik zelf ook met deze vraag bij de opleidingscoördinator kwam is het heel snel gegaan en kon ik gelijk starten met de opleiding voor allround technisch operator.” Tijdens zijn opleiding werkt Dominique vier dagen in de week op de kraan en gaat daarnaast één dag in de week naar school. “Over een aantal maanden start ik met een leerplek in de controlekamer als Trainee in het Twence Opleidingsprogramma Procesoperator. Compleet iets anders dan ik nu doe. Twence geeft mij deze ruimte.”