‘Bij Twence bepaal je zelf je groei’

Van een maat hoorde Jasper ten Tije indrukwekkende verhalen over de grootsheid van de procestechniek bij Twence. “Ik deed de mbo-opleiding laboratoriumtechniek en stage lopen bij Twence leek me wel wat.” Dat was in 2009. Inmiddels groeide Jasper van stagiair door naar teamleider.

Jasper ten Tije Twence 11 thumb

Van stage naar junior

“Ik was de eerste van mijn mbo-opleiding laboratoriumtechniek die hier aanklopte. De examencommissie moest zelfs eerst toestemming geven voor ik aan mijn stage mocht beginnen. Gelukkig was dat geen probleem.” De stage beviel van beide kanten zo goed dat na sollicitatie een jaarcontract het resultaat was. Hij startte als junior operator.

Van junior naar senior

“Als junior operator kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheid. Dat maakt werken bij Twence zo interessant”, stelt Jasper. “Tegelijk word je hier voortdurend gestimuleerd om verder te leren. Ik deed onder andere een opleiding energietechniek en leerde alles over verbrandingsketels, turbines en stoomtechniek bijvoorbeeld. Zo bepaal je bij Twence zelf je groei. Ik maakte stappen van junior, naar medior en daarna senior operator.”

Jasper ten Tije Twence 8 thumb

We staan voor elkaar klaar

Inmiddels kwam er voor Jasper een uitdaging bij. “Dankzij alle groeimogelijkheden ben ik nu teamleider van een team van tien operators. De dynamiek en diversiteit in ons team vind ik het leukste. Iedereen heeft z’n eigen specialisme waardoor we elkaar goed aanvullen. Alle collega’s zijn heel betrokken en we staan voor elkaar klaar. We hebben gewoon een heel fijn team.”

Een leven lang leren

Jasper is nog niet uitgeleerd. “Ik vind het leuk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik nu in deeltijd de studie Technische Bedrijfskunde bij Saxion. Twence geeft me daarvoor de ruimte.” Wendbaar zijn en een leven lang leren vindt Jasper belangrijke kenmerken van Twence. “Als teamleider stimuleer ik mijn collega’s ook om te blijven leren. Als we onszelf blijven uitdagen komen we verder.”