‘De wereld mooier, schoner en socialer maken. Bij Twence komt dit allemaal samen’

De wereld mooier, schoner en socialer maken. Voor Marjolein Houwer zijn dit altijd al belangrijke drijfveren geweest. Bij Twence komen deze allemaal samen. Per toeval. Maar het maakt wel dat ze zich als Business Controller helemaal op haar plek voelt bij Twence.

Marjolein Houwer Testimonial GCOX2447 1

Overstap naar de afvalbranche

“Ruim twintig jaar werkte ik binnen het sociaal domein als business controller” blikt Marjolein terug. ”Daarbij kun je denken aan bedrijven in de dienstensector, zoals groen of schoonmaak, die werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt”. Toen ze op een gegeven moment de overstap maakte naar een afvalinzamelaar voor een functie als financieel manager, merkte ze dat ze toch liever als business controller werkzaam was en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. “De afvalbranche was nieuw voor mij, maar sprak wel aan. Toen ik de vacature bij Twence voor business controller zag, en ik me wat meer ging verdiepen in de organisatie, was mijn interesse gewekt."

De mens achter het CV

Via de website van Twence en de informatie uit de jaarverslagen zag Marjolein dat er bij Twence naast afvalverwerking ook veel innovatie plaatsvindt voor de verduurzaming van de regio. “Bij Twence lever je echt een bijdrage aan de klimaattransitie. Je bent een onderdeel van een organisatie met prachtige innovatieve projecten die daaraan bijdragen”.
En tijdens haar sollicitatiegesprek viel haar nog iets op. “Twence besteedt ook veel aandacht aan het sociale aspect. Dit merkte ik al tijdens mijn sollicitatiegesprek, er was oog voor mij als persoon, er werd verder gekeken dan alleen het CV en geluisterd naar wat je te brengen hebt voor de organisatie.”

Marjolein Houwer

Verbindende de rol in de organisatie

“Als business controller heb je een verbindende rol in de organisatie tussen de financiële afdeling en de andere delen van de organisatie. Zo kijk je gezamenlijk vooruit, concreet door een financiële forecast te maken wat zorgt voor een voorspellend vermogen voor het einde van het jaar” licht Marjolein toe. Daarbij werkt ze mee in de multidisciplinaire teams binnen Twence. “Het is heel leuk om samen te werken met collega’s uit andere vakgebieden om zo samen tot betere resultaten te komen”.

Investering in jezelf

“Vlak voordat ik bij Twence begon heb ik een master Finance & Control afgerond” vertelt ze. Zo’n investering in jezelf kan ze aan iedereen aanraden. “De kennis en inzichten die je tijdens een training of studie opdoet, kan je vaak gelijk toepassen in je werkzaamheden. En ook zo de kwaliteit van je functie verbeteren. Ik vind het daarom ook goed om te zien dat Twence het echt stimuleert om je te blijven ontwikkelen, ongeacht je leeftijd.”