'Van procesbeheer tot onderhoud'

Robert Veldhuis maakte een paar jaar geleden een carrièreswitch. “Na veertien jaar als CNC-draaier wilde ik graag iets anders doen in de techniek. Twence bood me die kans. Nu werk ik als procesoperator. Een mooie en diverse functie waarin ik nog kan groeien.”

Robert Veldhuis Twence 3 thumb

Met zijn oom mee naar Twence…

Als kleine jongen mocht Robert met zijn oom mee naar Twence. De enorme installaties maakten indruk. “Ik vond het machtig interessant. Keek mijn ogen uit, al die techniek.” Na zijn mbo-opleiding werkvoorbereiding werkte Robert jaren als CNC-draaier bij een ander bedrijf. Tot hij toe was aan iets anders en Twence weer in beeld kwam. “Ik las op de website over het traineeship, waarbij je verschillende onderdelen van de organisatie leert kennen. Mijn oom stimuleerde me te reageren.”

Robert Veldhuis Twence 7 thumb

Nieuwe kennis opdoen

“Ik werkte eerst als onderhoudsmonteur en mocht daarna meedraaien in het team dat verantwoordelijk is voor de grote onderhoudsstops.” Robert volgde daarnaast verschillende opleidingen om zijn kennis te vergroten. Zijn plek binnen Twence heeft hij inmiddels gevonden. “Als procesoperator bij de afdeling Composteren en Vergisten zorg ik samen met collega’s dat de compostering en vergisting van groente-, fruit- en tuinafval goed verloopt. We maken hier keurcompost en nieuwe energie in de vorm van stroom en warmte.”

Een diverse functie

“Het mooie aan mijn baan vind ik de diversiteit. Elke dag is anders. We beheren niet alleen het proces, maar doen ook een deel van het onderhoud zelf. Dat betekent dat we ook nog zelf sleutelen. Zo ben je het ene moment bezig met elektrotechniek en dan met meet- en regeltechniek bijvoorbeeld.” Ook de opleidingsmogelijkheden waardeert Robert bij Twence. “Als je de kans krijgt, moet je blijven leren. Het brengt je altijd iets.”