Rondleiding Twence

Weet jij hoe wij afval omzetten in energie en nieuwe grondstoffen? Kom het zelf bekijken bij Twence.

Rondleiding Twence thumb

Met indrukwekkende installaties en innovatieve technieken werken onze medewerkers vierentwintig uur per dag aan het verduurzamen van de regio. Wij laten je graag zien hoe we afval verwerken tot energie en waardevolle grondstoffen terugbrengen in de kringloop.

Wie kunnen deelnemen?

 • Leerlingen van groep 8 van de basisschool in Twente
 • Middelbare scholieren en studenten
 • Techniekstudenten mbo, hbo en universitair
 • Relaties van Twence en belanghebbenden

Rondleidingen voor scholieren en studenten
Hoe zorgen we dat we ook in de toekomst voldoende elektriciteit en grondstoffen hebben? En welke rol kun jij daarbij spelen? Dit bespreken we tijdens de rondleiding voor scholieren en studenten. Ook laten we zien hoe het is om bij een technisch bedrijf te werken. De rondleiding stemmen we af op de leeftijd en opleiding van de groep. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar of groep 8 van de basisschool.

Rondleidingen voor relaties en belanghebbenden
Naast scholieren en studenten zijn ook relaties en belanghebbenden van Twence welkom voor een rondleiding. Je kunt je helaas niet individueel inschrijven voor een rondleiding. Tijdens deze rondleiding ligt de nadruk op de energietransitie en staan we stil bij innovatie en technologie.

Rondleiding Twence 3 thumb

Wat kun je verwachten?

We ontvangen je in onze ontvangstzaal ‘De Kolonie’ voor een korte presentatie over Twence. Je ziet in vogelvlucht hoe wij werken en met welke installaties we warmte, stoom en energie produceren. Daarna bezoeken we onze afvalenergiecentrale. Hier zetten we afval om in stoom, warmte en elektriciteit. Helaas kunnen we vanwege veiligheidsredenen niet al onze installaties bezoeken. Uiteraard vertelt de rondleider wel over deze installaties. We ronden het bezoek af in de ontvangstzaal.

Praktische zaken

 • Minimale leeftijd 12 jaar.
 • Bezoekers dienen goed ter been te zijn vanwege de loopafstand en aanwezigheid van trappen.
 • De rondleiding duurt 1,5 uur. De rondleiding voor scholieren duurt 45 minuten.
 • Een rondleiding is mogelijk op woensdag of vrijdag om 9 uur of om 13 uur. Bij jouw aanvraag kun je jouw voorkeur aangeven.
 • De minimale groepsgrootte is 10 personen. Per rondleiding kunnen maximaal 25 bezoekers mee.
 • De rondleiding is gratis.
 • We hebben geen mogelijkheid om voor jou een lunch te verzorgen of je een vergaderruimte te bieden.

Rondleiding aanvragen

Wil je een rondleiding aanvragen? Vul dan hiernaast het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier rondleiding

Rondleidingen vinden plaats op woensdag of vrijdag.

Let op! Geef minimaal twee en maximaal vier voorkeursdatums op wanneer je Twence wilt bezoeken. Dit maakt het plannen van een rondleiding voor ons eenvoudiger.

Reactie binnen 2 werkdagen

Excursievoorwaarden

Opgave voor een rondleiding betekent dat je onze excursievoorwaarden accepteert en je je hieraan houdt. Na aanmelding ontvang je, indien je aan de voorwaarden voldoet, via mail een definitieve bevestiging en nadere informatie over de rondleiding.

Downloads

 1. Excursievoorwaarden Twence Download