Samenwerken in de keten

Verduurzamen doe je samen. Zéker als de opgave zo groot is als nu. Met onze ketenpartners, kennisinstellingen en innovatieve bedrijven werken we aan duurzame energie en een circulaire economie.

Samenwerkingen Twence thumb
Mineral valley twence 02

Samen ontdekken en innoveren

Samenwerking is essentieel om verduurzaming te realiseren. We delen onze kennis en laten ons inspireren. We onderzoeken continu nieuwe mogelijkheden om te innoveren. Met Mineral Valley Twente willen we de Twentse bodem verbeteren en het mestoverschot verminderen. In het Volatile-project proberen we vetzuren uit gft te halen. Ook samenwerkingsverbanden als het Landelijke Nutriëntenplatform, Landelijke Compostdag en Waste2Aromatics brengen onze ambitie een stapje dichterbij.

Studenten samenwerking

Samen met het onderwijs

Technisch toptalent is schaars. Zonder goede technische vakmensen is het moeilijk om de volgende stap in de energietransitie te maken. Daarom investeren we in het opleiden van technisch talent. Dat doen we op verschillende manieren. Zo zijn we partner in het Praktijkcentrum Procestechnologie (PCPT), een initiatief dat studenten wil interesseren voor een opleiding procestechnologie. We vertellen over carrièremogelijkheden, ontvangen studenten bij ons op het bedrijf en denken mee in het opleidingsprogramma. Ook ontvangen we studenten van Saxion en Universiteit Twente en natuurlijk zijn stagiaires, trainees, afstudeerders en mensen die werkervaring op willen doen meer dan welkom bij ons! Lees meer over Werken bij Twence.

Roodborst twence omgeving

Samen met belangenorganisaties

Twence overlegt regelmatig met belangenorganisaties en omwonenden, zoals de Vereniging Behoud Twekkelo (locatie Hengelo) en Natuur en Milieu Enschede, Hengelo en Overijssel, maar ook met dorpsraden en (ondernemers)verenigingen. We spreken over onze activiteiten, plannen en onze inpassing in de omgeving. We treffen onze ‘buren’ daarnaast in verschillende klankbordgroepen. En natuurlijk gaan we persoonlijk in gesprek met mensen en organisaties als de situatie daarom vraagt.

Vereniging afvalbedrijven 02 thumb

Samen met de branche

We vinden het belangrijk om onze stem te laten horen en krachten te bundelen. Of het nu gaat om landelijke wet- en regelgeving of om het meedenken in maatschappelijke belangen in de regio. Daarom zijn onze managers en medewerkers te vinden in de besturen van uiteenlopende maatschappelijke en brancheorganisaties. Zo kom je ons tegen bij Belangenvereniging Industrieterrein Twentekanaal, Bio-energiecluster Oost Nederland, Vereniging Afvalbedrijven, Nederlandse Vereniging van ReinigingsDirecteuren en diverse natuur-, milieu- en educatieve organisaties.

Neem contact op

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of wil je met ons samenwerken? We horen graag wat je bezighoudt. Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

Reactie binnen 2 werkdagen
Bert Frowijn LinkedIn