Brand composteringsinstallatie: Excuses en dank!

In de nacht van zaterdag 25 mei op zondag 26 mei is er brand ontstaan in onze composteringsinstallatie. Deze installatie verwerkt groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) tot energie en compost. Een deel van de installatie is hierbij helaas verloren gegaan en gedurende enkele uren hebben wij rookoverlast voor onze omgeving veroorzaakt. Gelukkig hebben zich geen ongevallen voor gedaan, zijn er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten en is er geen risico geweest voor de volksgezondheid.

Luchtfoto Twence 2

Goede samenwerking
Wij betreuren deze situatie ten zeerste en willen onze excuses uitspreken naar iedereen die wederom overlast ondervonden heeft. Ook willen wij brandweer, overige hulpdiensten, klanten en relaties bedanken voor de goede samenwerking, hun hulp en flexibiliteit. Het doet goed om te zien dat alle geboden hulp en samenwerking heeft geleid tot het zo snel mogelijk onder controle krijgen van deze situatie.

Verwerking
Wij onderzoeken momenteel alle mogelijkheden om zo snel mogelijk weer in bedrijf te kunnen om gft-afval te verwerken tot compost en energie. Vanaf maandag 3 juni verwachten we weer de eerste vrachten gft-afval te kunnen verwerken bij onze euregionale samenwerkingspartner Gemeente Munster. Binnen enkele weken verwachten we ook onze eigen verwerking van gft-afval weer te kunnen opstarten.

Onderzoek
Onderzoek naar de oorzaak is momenteel in volle gang. Hierover is momenteel nog niets te zeggen. Zodra er meer duidelijkheid is over de oorzaak en verbetermogelijkheden zullen we hierover communiceren.

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u deze stellen aan communicatie@twence.nl.

Directie Twence.