Energietrainees en gedeputeerden op bezoek bij Twence

Gemeenten staan voor de opgave hun gebouwen aardgasvrij te maken. Dat is een enorme opgave, die we in de regio samen voelen en oppakken. Ieder draagt zijn of haar steentje bij.

Twence energie bezoek COX 8396

Provincie Overijssel zet de kaders uit op basis van landelijk beleid en draagt zorg voor slagkracht. Zo worden o.a. energietrainees opgeleid en ingezet om Overijsselse gemeenten te ondersteunen in deze opgave.

De energiegedeputeerden van alle 12 provincies stemmen vaak af en wisselen hun ervaringen en goede ideeën uit. Daar hoort een bezoek aan Twente bij.

Vandaag zijn de gedeputeerden én de energietrainees bij Twence ontvangen. Hoe maak je van afval duurzame energie en grondstoffen? En hoe zet je deze efficiënt in voor de regio? Hoe kunnen we met z’n allen die verantwoordelijkheid pakken in de warmtetransitie? Hierin werken we samen met de gemeenten Hengelo, Enschede, Borne én met onze partners Cogas en Ennatuurlijk om dit te realiseren. We vertellen graag over ons bedrijf, over onze warmteplannen en hoe provincies initiatieven als de onze kunnen versnellen en ondersteunen.

Warmtetransitie. In Overijssel doen we dat samen.