Girlsday bij Twence

Meisjes van Daltonschool Hengelo-Zuid zijn vandaag, in het kader van Girlsday, bij Twence geweest. Deze dag is een initiatief van VHTO, om meiden van 10-15 jaar te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Girlsday ten top bij Twence mét roze helm en afsluitend een hightea. Twence heeft deze dag samen georganiseerd met Techniekmuseum Oyfo en TwenteMilieu.

Girlsday

Er wordt bij Twence gewerkt met grote hightech procesinstallaties. De meisjes hebben uitleg gekregen hoe Twence afval omzet in grondstoffen en energie. Ze zijn de afvalenergiecentrale in geweest om en hebben technische proefjes gedaan, o.a. hoe je aardappels gebruikt om een klokje aan te zetten.

Girlsday 2019
Niet alleen bij Twence doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan ontzettend veel meiden aan de slag bij bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten technische organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.