In Twente gebeurt het! Met de warme groet van Twence

Warmtenet Enschede heeft, tijdens het Nationaal Warmtecongres, nu ook de publieksprijs gewonnen voor het 'Duurzaamste warmtenet van Nederland'. Warmtenet Hengelo is het 'meest innovatieve warmtenet van Nederland'. Beide warmtenetten worden voorzien van warmte van Twence.

Kind verwarming LR

Meest duurzame warmtenet van Nederland
Wij feliciteren Ennatuurlijk met het winnen van de award voor het meeste duurzame warmtenet van Nederland. Het warmtenet in de Gemeente Enschede, waarmee Ennatuurlijk en Twence huishoudens en bedrijven voorzien van duurzame warmte, is ook in 2020 weer het duurzaamste warmtenet van Nederland. Vandaag heeft het publiek, na een top 10 voorselectie van @Greenvis, dit warmtenet opnieuw als nummer 1 gekozen.

Meest innovatieve warmtenet van Nederland
Ook feliciteren wij Warmtenet Hengelo en Warmtebedrijf Hengelo. Dit warmtenet in de Gemeente Hengelo is gekozen tot het meest innovatieve warmtenet van Nederland. Stoom van Twence wordt bij Nouryon ingezet in het industriële proces en vindt daarna haar weg naar de stadverwarming.

Duurzame warmte van Twence
De duurzame warmte voor beide warmtenetten wordt geleverd door Twence. Met deze warmtenetten worden zo’n 9.500 woningen en bedrijven in Enschede en Hengelo voorzien van duurzame warmte, geproduceerd uit afvalhout dat niet gerecycled kan worden.

Regionaal warmtenet
Twente heeft de ambitie om in 2050 energie neutraal te zijn. Op termijn moeten we van het aardgas af. Twentse gemeenten hebben in de Regionale Energiestrategie afspraken gemaakt over de regionale bijdrage aan het Klimaatakkoord. Eén onderdeel daarvan is de warmtetransitie. Duurzame restwarmte via een toekomstbestendig regionaal warmtenet kan hiervoor de oplossing bieden. Gemeenten en bedrijfsleven werken daarom samen aan de ontwikkeling van Twente als warmteregio. Via een nieuw, te realiseren, warmtenet in Twente kan aan huishoudens in de regio een duurzaam en betaalbaar alternatief worden geboden voor de huidige gasaansluiting.