Je moet onderscheidend zijn in deze krappe arbeidsmarkt

Twence is volop aan het innoveren en vernieuwen en daarvoor voortdurend op zoek naar nieuw talent. In 2022 vonden maar liefst 57 medewerkers een nieuwe baan bij Twence. Hoe zorg je dat je aantrekkelijk bent en opvalt in deze krappe arbeidsmarkt?

1251

“Bij Twence krijgen medewerkers volop kansen om zich te ontwikkelen en door te groeien”, verklaart HR adviseur Gisela Kemna de belangstelling voor Twence als werkgever. “De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en onze duurzame ambitie spreekt veel mensen aan.” Met goed werkgeverschap ben je er nog niet. Je moet opvallen om onder de aandacht te komen. “Dat doen we onder andere door te adverteren langs de snelweg, na werktijd laagdrempelige inloopmomenten voor belangstellenden te organiseren en bijvoorbeeld door medewerkers die een nieuwe collega werven een aanbrengbonus te bieden. Ook maken we gebruik van het platform van de Twente Board om ons te profileren.”

Samen talent aantrekken
“De Twente Board zet zich in voor een sterke regionale economie, voldoende werkgelegenheid en voldoende talenten om alle vacatures in te vullen”, legt partnermanager Caren Dijkhuis van Twente Board uit over de samenwerking. “Met het platform Twente.com positioneren we Twente op drie maatschappelijke thema’s: slimme energie, duurzame en circulaire economie en innovatieve gezondheidszorg. Dat doen we bijvoorbeeld door de persoonlijke verhalen van medewerkers van Twence te delen. Daarnaast ondersteunen we Twence door vacatures onder de aandacht te brengen bij werkzoekenden. Daarvoor hebben we onze eigen vacaturebank en we plaatsen vacatures op Monsterboard en twaalf andere vacaturebanken.”

Iedereen welkom
Sinds kort kan Twence in de bedrijvenportal van Twente.com zelf op zoek naar een goede match voor een vacature. “We hebben een database van mensen die op zoek zijn naar werk, stage of afstudeeropdracht. Je kan daarin ook op soft skills zoeken. Want het is belangrijker dat iemand binnen je bedrijfscultuur past, dan dat diegene alle kennis en vaardigheden heeft”, legt Dijkhuis uit. Kemna sluit zich daarbij aan: “Negentig procent van onze matches is op basis van gedrag en competenties. We kijken of iemand past binnen het team en de cultuur van Twence. Vaardigheden breng je wel bij.” De komende jaren groeit Twence door. “Ik verwacht dat we gemiddeld 25 nieuwe medewerkers in 2023 kunnen verwelkomen. Daarvoor zoeken we ook samen met gemeenten en UWV naar goede kandidaten. Want ook voor mensen die ondersteuning nodig hebben, biedt Twence kansen. Iedereen is welkom.”