‘Ik kan mij volledig focussen op innovatieve projecten’

Dat je niet per se naar het westen hoeft te verhuizen om bij een interessant bedrijf aan de slag te gaan, had Jeffrey Boom niet verwacht. “Toen ik de vacature van Procesengineer zag, kende ik Twence nog niet. Maar de functie, de interessante processen en de duurzaamheidsambitie van het bedrijf, maakten dat ik solliciteerde”. Een dag, nadat Jeffrey bij Twence van start gaat, studeert hij af als chemisch technoloog aan de Universiteit van Twente.

Jeffrey Boom Testimonial GCOX2395

Interessante processen en verduurzaming

“Al toen ik klein was had ik interesse in de industrie. Als we langs grote fabrieken met schoorstenen reden was ik nieuwsgierig naar wat daarbinnen gebeurde” vertelt Jeffrey. Tijdens zijn studie werd deze interesse alleen maar groter. “Naast materiaalkunde en proceschemie speelde ook duurzaamheid een belangrijke rol. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat er minder CO₂ wordt uitgestoten.” Thema’s die in zijn huidige functie ook volop aan bod komen. “En het mooie is dat je bij Twence gelijk in de praktijk ziet wat je doet.”

Korte lijntjes

Jeffrey start bij de afdeling Analyse & Optimalisatie en is betrokken bij de dagelijkse operatie van de verschillende installaties van Twence. “Het directe contact met de verschillende teamleiders tijdens de dagstart zorgt voor korte lijntjes. Als je ergens verbeterpunten ziet, dan kun je deze ook gelijk doorvoeren. De werksfeer is prettig, de Twence mentaliteit is nuchter, we doen het gewoon.” Ook werkt hij één dag in de week aan de grotere projecten van Twence, zoals het warmtenet en de stoom aan Nobian.

Jeffrey Boom

Werken aan grote projecten

Als er na 3,5 jaar een plek vrijkomt op de afdeling Innovatie & Projecten besluit Jeffrey te solliciteren. Nu werkt hij vijf dagen in de week aan projecten als Project-engineer. “Dit bevalt mij erg goed. In mijn vorige functie bij de afdeling Analyse & Optimalisatie was het werk meer ad-hoc en daardoor onvoorspelbaarder, wat het natuurlijk ook leuk maakte. Maar nu werk ik in een projectteam aan 3 of 4 langlopende innovatieve projecten waar ik mij echt op kan focussen. Zoals het warmtenet of de CO₂-afvanginstallatie. Het mooie hieraan vind ik dat je hierdoor echt impact maakt in de regio.”

Op zijn plek

“Door de jaren heen heb ik elk jaar wel een training of cursus gevolgd. Zo kon ik bij mijn nieuwe afdeling gelijk meedoen aan een cursus persoonlijk leiderschap, dit was super leerzaam.” Het bevalt Jeffrey goed bij Twence. “Ik zit hier goed op mijn plek, maar zie ook nog voldoende mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen en door te groeien.”